Lupul dacic, logo-ul României pentru președinția UE în 2019
Foto: stirileprotv.ro

Lupul dacic, logo-ul României pentru președinția UE în 2019

9 știri, 33

Lupul dacic, logo-ul României pentru președinția UE. România a pregătit un logo pentru 2019, anul în care țara noastră va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene (UE).

De altfel, România va deține presedinția UE la data la care se va produce BREXIT-ul. Dacă Marea Britanie și Uniunea Europeană vor pune capăt „divorțului lor” la termen, adică la începutul lui 2019, țara care se va afla în acel moment la președinția prin rotație a Consiliului UE va fi România. Soarta UE după Brexit va fi decisă, anul viitor, la Sibiu.

Astfel, Ministerul Afacerilor Europene (MAE), care pregătește preluarea președinției Consiliului UE de către România în prima parte a anului 2019, a organizat, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale (MEN), un concurs pentru stabilirea logo-ului de țară.

Concret, ministrul Educației, Liviu Pop, a dat o circulară prin care elevii și studenții erau îndemnați să propună un logo pentru România. Potrivit unor surse diplomatice, Ministerul Afacerilor Europene a primit 122 de variante de logo, dintre care au fost selectate, în primă fază, 19. „Din cele 19, au fost alese de juriu, în final, 4“, au explicat sursele citate pentru adevarul.ro

Decizia a fost luată în urma unui concurs organizat de Ministerul Afacerilor Europene (MAE) și jurizat de 19 persoane, printre care Rareș Bogdan, Dana Grecu, Bogdan Chirieac și Bogdan Naumovici.

Surse din juriu au declar...

    Citește pe libertatea.ro