Macron, despre decizia de a se opune începerii negocierilor de aderare cu Albania și Macedonia de Nord2Foto© euractiv.ro

Macron, despre decizia de a se opune începerii negocierilor de aderare cu Albania și Macedonia de Nord

, 10 știri, 25 vizualizări

'Nu suntem la ritmul potrivit', a spus el, afirmând că de exemplu îi vor fi necesari blocului comunitar 20 de ani pentru a răspunde crizei financiare din 2008 creând un nou sistem bancar robust. 'Îmi cer scuze pentru că nu cedez mereu tiraniei majorității', le-a spus Emmanuel Macron jurnaliștilor de la Bruxelles.

'Încerc să fac ce cred că e bine la nivel politic și strategic', a adăugat el. În același timp, el a elogiat Skopje și Tirana pentru că au realizat 'transformări profunde cu mult curaj'. Șefii principalelor instituții ale Uniunii Europene au calificat vineri drept o 'greșeală istorică gravă' blocarea începerii negocierilor de aderare cu Macedonia de Nord și Albania de către anumite state membre la summitul UE de la Bruxelles.

'Este o greșeală istorică gravă', a acuzat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la conferința de presă de după încheierea Consiliului European. Președintele acestui for, Donald Tusk, a spus și el că decizia reprezintă 'o greșeală', întrucât 'o majoritate zdrobitoare a statelor membre susține deschiderea acestor negocieri', potrivit Agerpres.