Maduro: Casa Albă a ordonat Columbiei să mă ucidă
Foto: stirileprotv.ro

Maduro: Casa Albă a ordonat Columbiei să mă ucidă

10 știri, 17

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a susținut joi că Statele Unite au ordonat Columbiei să-l asasineze, informează vineri dpa.

"Casa Albă a însărcinat Bogota cu uciderea lui Maduro", a declarat președintele venezuelean într-un comunicat difuzat la radio și televiziune. "De aceea ei îmi spun dictator, pentru că orice se poate face împotriva unei dictaturi'', a adăugat el.

Nicolas Maduro nu a oferit nicio dovadă pentru acuzațiile sale. El a acuzat anterior Washingtonul că i-a ajutat pe cei aflați în spatele atacului comis asupra sa cu o dronă, pe 4 august, la Caracas, și de a fi lansat un război economic împotriva Venezuelei.

Imediat după atacul din 4 august, el l-a acuzat și pe președintele columbian de la acea vreme, Juan Manuel Santos, că este implicat.

În mesajul de joi, el a insistat că "Dumnezeu și oamenii mă protejează" și a spus că, dacă i se întâmplă ceva, clasa muncitoare ar trebui să lanseze o grevă generală și o insurecție.

Maduro nu a menționat cazul lui Fernando Alban, consilier municipal din opoziție care a murit după ce a căzut luni de la o fereastră a sediului central din Caracas a agenției de informații SEBIN.

Guvernul susține că Alban s-a sinucis, în timp ce opoziția acuză autoritățile de implicare. Alban fusese reținut pentru presupusa sa implicare în atacul cu dronă.

Deși Statele Unite au negat anterior orice implicare în atacul din august, ele și-au ...

Citește pe jurnalul.antena3.ro