MAE, anunț despre faptul că lui Kelemen Hunor i s-a refuzat accesul în Ucraina2Foto© stirileprotv.ro

MAE, anunț despre faptul că lui Kelemen Hunor i s-a refuzat accesul în Ucraina

, 11 știri, 13 vizualizări

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că a solicitat Ambasadei Ucrainei informații cu privire la motivele deciziei în cazul liderului UDMR Kelemen Hunor căruia i s-a refuzat accesul în Ucraina. De asemenea, MAE precizează că decizia administrativă privind interzicerea accesului cetățenilor străini pe teritoriul Ucrainei aparține exclusiv autorităților ucrainene.

„Ministerul Afacerilor Externe a luat notă de faptul că autoritățile ucrainene nu i-au permis domnului deputat Kelemen Hunor să treacă frontiera ungaro-ucraineană la data de 6 aprilie 2019. De altfel, acest incident a fost relatat de domnul deputat Hunor într-o convorbire telefonică cu ministrul afacerilor externe.

MAE a solicitat Ambasadei Ucrainei să informeze cu privire la motivele deciziei.

Precizăm că decizia administrativă privind interzicerea accesului cetățenilor străini pe teritoriul Ucrainei aparține exclusiv autorităților ucrainene, misiunile diplomatice și oficiile consulare acreditate în Ucraina neavând un rol în cadrul acestei proceduri. Asemenea decizii pot fi atacate pe cale judecătorească în fața instanțelor din Ucraina doar de către persoana în cauză„, se arată într-un comunicat transmis de instituție.