MAE: În Croația au fost emise coduri portocaliu și roșu de vânt5Foto© observator.tv

MAE: În Croația au fost emise coduri portocaliu și roșu de vânt

, 21 știri, 5 vizualizări

Ca urmare, au fost închise mai multe linii maritime.

MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croația că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, începând din 13 mai, au fost emise coduri portocaliu și roșu de vânt, cu intensificări puternice la rafală.

Prognozele meteorologice pentru canalul Velebit indică o înrăutățire a condițiilor atmosferice, însoțită de precipitații intense și vânt extrem de puternic, cu o viteză de până la 130 de kilometri pe oră, care creează probleme serioase în transportul maritim și în furnizarea energiei electrice. Regiunile Osijek, Zagreb, Karlovac, Gospić, Rijeka, golfurile Kvarner și Kvarnerić, precum și nordul Dalmației se află sub avertizare meteorologică cod portocaliu de vânt.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, sunt închise liniile martime: în regiunea Rijeka: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Mali Lošinj-Unije-Susak, Prizna-Zigljen; în regiunea Dubrovnik: Dubrovnik-Lopud-Suđurad; în regiunea Zadar: Zadar-Ist-Olib-Silba-Premuda-Mali Lošnj.