MAE:Declarațiile premierului Tudose nu au valențe anti-maghiare, ci punctează necesitatea respectării ordinii constituționale
Foto: adevarul.ro

MAE:Declarațiile premierului Tudose nu au valențe anti-maghiare, ci punctează necesitatea respectării ordinii constituționale

8 știri, 101

Premierul Mihai Tudose a declarat miercuri seara ca "nici nu poate fi vorba" de o autonomie a Tinutului Secuiesc, si a avertizat ca "daca steagul secuiesc va flutura pe institutiile de acolo, toti vor flutura langa steag".

Ministerul roman de externe acuza insa ca "initiativele privind diverse forme de autonomie teritoriala pe criteriul etnic, s-au multiplicat in ultima perioada".

Ministerul Afacerilor Externe a luat notă de mesajele transmise de autoritățile de la Budapesta în contextul convocării ambasadorului român la Budapesta, la data de 12 ianuarie a.c. și face următoarele precizări:

Declarațiile făcute de Prim-ministrul României atrag atenția asupra responsabilității pe care o au autoritățile centrale și locale din țara noastră pentru asigurarea respectării legii, fără a avea valențe etnice, anti-maghiare și punctează, în primul rând, necesitatea respectării ordinii constituționale și de drept din România, stat unitar, suveran și indivizibil.

Semnalăm, totodată, faptul că dezbaterea în spațiul public pe acest subiect survine în contextul în care inițiativele privind diverse forme de autonomie teritorială pe criteriul etnic, s-au multiplicat în ultima perioadă, culminând cu semnarea, la 8 ianuarie, a Rezoluției comune a organizațiilor politice maghiare din Transilvania privind alinierea conceptelor de autonomie.

Aceste demersuri, pe o temă care ține strict de ordinea c...

    Citește pe stirileprotv.ro