Magistrații Tribunalului București retrimit dosarul morții polițistului Gigină la DNA

Magistrații Tribunalului București retrimit dosarul morții polițistului Gigină la DNA7Foto© hotnews.ro

Magistrații Tribunalului București retrimit dosarul morții polițistului Gigină la DNA

, 16 știri, 51 vizualizări

Judecătorii Tribunalului București au să restituie către DNA dosarul în cauză, decizia consemnând o uriașă lovitură pentru DNA.

Fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a fost trimis, în luna mai a anului 2018, în judecată, fiind cercetat pentru moartea polițistului Bogdan Gigină, sub acuzația de ucidere din culpă. Alături de el a fost trimis și administratorul firmei care executa lucrările, precum și societatea, notează Mediafax.

Potrivit DNA, din probele de la dosar ar rezulta indicii că „încălcând dispozițiile legale care reglementează însoțirea demnitarilor, ministrul de interne Oprea Gabriel a dispus, pentru sine, să beneficieze de însoțire cu echipaje de poliție rutieră cu titlu permanent, ca aceste echipaje să fie formate atât dintr-un autoturism de poliție rutieră (un agent și un ofițer de poliție rutieră), cât și dintr-o motocicletă a poliției rutiere”.

După cum știți, Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit prin hotărâre definitivă că nu există nicio legătură între exercitarea atribuțiilor de serviciu ale funcției de ministru al afacerilor interne, pe care o dețineam în 2015, și accidentul rutier în care și-a pierdut viața polițistul motociclist. În aceeași Încheiere, ÎCCJ a decis trimiterea dosarului accidentului spre soluționare Judecătoriei Sectorului 1 București. Judecătoria Sectorului 1 București a hotărât, la rândul său,…
Gabriel Oprea,
Dosarul în care Gabi Oprea este anchetat pentru uciderea din…
Astăzi, Tribunalul București a decis ca dosarul în care, pe nedrept, am fost acuzat de ucidere din culpă să fie restituit Direcției Naționale Anticorupție. În cursul dezbaterilor, am invocat mai multe excepții, printre care lipsa competenței materiale a DNA de a instrumenta această cauză și nelegalitatea sesizării instanței datorită neregularității rechizitoriului, având în vedere hotărârea definitivă pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, care a stabilit că nu există nicio legătură…
Gabriel Oprea,
Gabriel Oprea: DNA nu avea competența de a instrumenta…