Maha Vajiralongkorn a fost încoronat rege al Thailandei7Foto2Video© adevarul.ro

Maha Vajiralongkorn a fost încoronat rege al Thailandei

, 9 știri, 9 vizualizări

Ca parte din ceremonia încununată de ritualuri budiste și brahmanice moștenite din India, suveranul și-a așezat singur pe cap „Marea Coroană a Victoriei”, care cântărește mai mult de 7 kilograme și este făcută din aur și bătută cu pietre prețioase, potrivit Agerpres.

Maha Vajiralongkorn a fost supus unei băi „purificatoare”, fiind stropit cu apă sfințită colectată din cinci râuri și patru lacuri din Thailanda, într-un gest menit să-i confere suveranitate. Apoi, suveranul, așezat pe tron, a fost „uns” cu apă colectată din peste 100 de izvoare din întreaga țară, din opt direcții cardinale, înainte de a i se înmâna umbrela albă cu nouă straturi, cel mai important simbol al regalității thailandeze.

În cadrul aceluiași eveniment, regele a primit de la demnitarii care au îngenunchiat în fața sa și celelalte obiecte care îi simbolizează puterea: o sabie bătută cu pietre prețioase, un sceptru din lemn poleit cu aur, un evantai, un bici împletit din păr de elefant și papuci brodați cu fir de aur.