Mai multe orașe din Rusia au fost invadate de urși polari5Foto3Video© observator.tv

Mai multe orașe din Rusia au fost invadate de urși polari

, 7 știri, 27 vizualizări

Zeci de urși polari înfometați au asediat orașul Belushya Guba din arhipelagul rusesc Novaya Zemlyamai, situat în Oceanul Arctic. Autoritățile au declarat stare de urgență, luând mai multe măsuri pentru siguranța locuitorilor.   Au fost instalate garduri suplimentare, lângă școli și grădinițe, iar adulții sunt transportați spre locurile lor de muncă cu vehicule speciale.

Urșii se plimbă pe holurile blocurilor, în curțile caselor și mai ales pe lângă gropilor de gunoi, încă de anul trecut, fără să le fie frică de oameni, scrie The Sun. Situația a devenit disperată pentru oamenii din zonă, care se tem să mai iasă din case și mai ales să își lase copiii să meargă la școală. Pentru că sunt o specie pe cale de dispariție, nici nu se pune problema împușcării acestora.

Oficialii ruși spun că, din acest motiv, nu pot da permise pentru uciderea celor peste 50 de exemplare care se plimbă nestingherite printre oameni. S-a decis tranchilizarea și relocarea lor în zone mai îndepărtate, dar scepticii acestui proiect spun că animalele se vor întoarce în zonele locuite din arhipelag.