Maia Sandu, despre anularea mandatului de arestare a lui Renato Usatîi: Ridică mari semne de întrebare2Foto© bzi.ro

Maia Sandu, despre anularea mandatului de arestare a lui Renato Usatîi: Ridică mari semne de întrebare

, 5 știri, 39 vizualizări

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că decizia privind anularea mandatului de arestare a politicianului Renato Usatîi "ridică mari semne de întrebare", iar justiția e obligată să își facă bine treaba, relatează site-ul agenției Unimedia.

„Prim-ministrul nu poate da indicații procurorilor și nu poate interveni în justiție și nu o voi face niciodată. Însă decizia de astăzi, de anulare a mandatului de arest pe numele lui Renato Usatîi, ridică mari semne de întrebare. Prin această decizie, procurorii fie recunosc că dosarul a fost fabricat la comandă politică și atunci ar trebui să știm la comanda cui, iar cei care au îndeplinit asemenea indicații trebuie să-și dea demisia și să răspundă în fața legii, fie legalitatea deciziei de astăzi are caracter îndoielnic", a declarat Maia Sandu.

"Să fie clar pentru cei care încearcă să profite de această perioadă de tranziție - în cel mai scurt timp, vom curăța justiția de oamenii corupți, din vechiul sistem, care lucrează la comanda cuiva și nu în interesul cetățeanului și conform prevederilor legale”, a adăugat aceasta.