Marcel Vela înființează Direcția pentru Siguranță Școlară6Foto© romanialibera.ro

Marcel Vela înființează Direcția pentru Siguranță Școlară

, 14 știri, 42 vizualizări

Direcția pentru Siguranță Școlară va fi alcătuită din 270 de polițiști și va avea  o subordonare centrală. Obiectul de activitate este legat de asigurarea protecției și siguranței elevilor, cât și a cadrelor didactice.

"Siguranța în școli este o prioritate a Guvernului încă de la începutul mandatului și astăzi am concretizat-o printr-o decizie normativă care înființează această nouă structură a Poliției pentru siguranța școlară. Poliția Siguranța Școlară va fi formată dintr-un număr de 270 de polițiști organizați la nivelul Inspectoratului Generale a Poliției Române, a Direcției Generale a Poliției Municipiului București și a inspectoratelor de poliție din fiecare județ.

Noua structură va preveni și combate violența în școală, cu accent pe fenomenul de bullying și a actelor de violență între elevi în interiorul școlilor, cât și în proximitatea acestora. Totodată, va monitoriza măsurile de siguranță, va analiza fenomenele infracționale din fiecare școală, va identifica riscurile și problemele specifice fiecărei unități de învățământ", a spus Marcel Vela într-o declarație de presă.