Martin Schulz pleacă de la conducerea SPD
Foto: www.romaniatv.net

Martin Schulz pleacă de la conducerea SPD

7 știri, 45

”Am anunțat instanțele partidului că-mi voi părăsi începând de astăzi (marți) funcțiile”, a declarat el pentru presă la Berlin.”SPD-ul are nevoie de o înnoire în termeni de persoane și de program”, a adăugat el.

Martin Schulz și-a anunțat deja, săptămâna trecută, intenția de a renunța la post. El intenționa atunci să-i predea ștafeta la conducerea partidului în criză lui Andrea Nahles, actuala președintă a grupului parlamentar SPD, în câteva săptămâni, pentru a deveni ministru de Externe în viitorul Guvern al Angelei Merkel, informează news.ro.

În câteva zile, acest scenariu a fost pus în discuție. Martin Schulz a fost mai întâi nevoit să renunțe la postul de șef al diplomației, în fața unor critici din partea bazei partidului, care i-a reproșat că se gândește prea mult la cariera sa personală și că revine asupra unei promisiuni. Schulz a declarat, într-adevăr, la sfârșitul lui 2017, după o usturătoare înfrânge în alegerile legislative, că nu va face niciodată parte dintr-un guvern sub conducetrea cancelarului conservator în exercițiu.

Pretenția sa de a deveni viitorul șef al diplomației a provocat, de asemenea, furia actualului deținător al postului, Sigmar Gabriel, alt lider SPD.

    Citește pe romaniatv.net