Cei 12 băieți salvați din peștera din Thailanda au vorbit despre experiența prin care au trecut

Cei 12 băieți salvați din peștera din Thailanda au vorbit despre experiența prin care au trecut

10 știri, 44

Cei 12 băieți care au fost salvați din peștera din Thailanda au vorbit pentru prima dată despre experiența traumatizantă în cadrul unei conferințe de presă, descriind momentul în care au fost găsiți de scafandri ca pe ”un miracol”.

Copiii nu au mâncat nimic, au băut doar apă de ploaie timp de nouă zile și s-au rugat.

”Beam apa care curgea pe stânci”, a povestit unul dintre băieți.

Altul a promis că ”voi avea mai multă grijă și îmi voi trăi viața din plin”. Alt copil a spus că ”această experiență m-a învățat să fiu mai răbdător și mai puternic.”

Antrenorul echipei, Ekapol Chantawong, i-a adus un omagiu lui Saman Kunan, scafandrul care a decedat în timpul operațiunii de salvare.

”Am fost impresionați de faptul că Saman și-a sacrificat viața pentru a ne salva, de aceea suntem în viață. Când am auzit vestea, am rămas șocați. Am fost foarte triști. Ne-am simțit precum… am cauzat tristețe familiei acestuia”, a declarat acesta.

Băieții au părăsit miercuri spitalul în care au fost internați după ce au fost scoși din peștera unde au rămas blocați mai bine de două săptămâni, iar acum se află în drum spre casă.

Cei 12, care fac parte din echipa de juniori ai clubului de fotbal Wild Boars, au venit îmbrăcați în echipamentul echipei la conferința de presă din Chiang Rai.

Aceștia au fost întâmpinați cu un afiș pe care scria ”Întoarcerea echipei Wild Boars” și urcați pe o scenă care semăna...

    Citește pe cotidianul.ro