Mazăre – interviu pe WhatsApp din Madagascar
Foto: www.cotidianul.ro

Mazăre – interviu pe WhatsApp din Madagascar

8 știri, 91

Radu Mazăre, aflat în prezent în Madagascar, a vorbit cu reporterii de la Euronews despre „exilul“ său pe insula africană. A făcut-o prin intermediul WhatsApp-ului și le-a trimis și o poză pentru a le arăta modul său actual de viață.

Fostul primar al Constanței, dat în urmărire internațională în acest moment de autoritățile din România, a declarat pentru Euronews, în cadrul unui material intitulat „Românul care caută azil în Africa“, că s-a îndrgăgostit încă din 2011 de Madagascar, unde se află acum. „M-am simțit extraordinar încă de la prima vizită”, a spus Mazăre, insistând că nu are încredere în sistemul judiciar din România.

„Statul meu în acest moment este cel de persoană care cere azil în această țară, deoarece nu am șansa unui proces corect în România”, a spus Mazăre, pentru Euronews. „În România, justiția e controlată de SRI”.

Fostul primar, recent condamnat șase ani și șase luni de închisoare cu executare, într-un dosar cu prejudiciu estimat de procurorii DNA la peste 2,97 de milioane de euro, a trimis și o fotografie din Madagascar.

În mai, Mazăre ar fi obținut statut de azilant politic pentru o perioadă de un an în Madagascar. Documentul care ar confirma acest fapt a fost depus de avocatul fostului primar de Constanța, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Actul ar dovedi că Mazare se bucură de protecția statului insular, pentru un an, și ca atare, nu poate fi e...

    Citește pe cotidianul.ro