Rovana Plumb: POR a lansat apeluri de proiecte de 4,3 miliarde euro
Foto: www.dcnews.ro

Rovana Plumb: POR a lansat apeluri de proiecte de 4,3 miliarde euro

13 știri, 15

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a anunțat, marți, că în cei 2 ani de la aprobarea Programului Operațional Regional au fost lansate 38 de apeluri de proiecte, în valoare de peste 5,5 miliarde de euro, reprezentând 53,40% din alocarea POR.

De asemenea, au fost semnate contracte de finanțare în valoare de un miliard de euro, se arată într-un comunicat al MDRAPFE remis AGERPRES. Plățile efectuate către beneficiari au totalizat 43,44 milioane de euro.

MDRAPFE precizează că aceste rezultate au fost evidențiate în cadrul Comitetului de Monitorizare POR (CM POR), care a avut loc, marți, la București, în prezența reprezentanților Comisiei Europene și a ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb.

Ministrul Rovana Plumb a precizat că s-a făcut încă un pas important pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare ale comunității locale.

"Am aprobat, în CM POR, modificările solicitate de autoritățile locale din mediul urban, din orașe mici și medii, realocând, astfel, 200 milioane euro pentru infrastructura socială și rutieră. Totodată, pentru consolidarea competitivității mediului de afaceri, am alocat suplimentar 325 milioane euro. Acești bani vor susține investițiile în IMM-uri", a spus Rovana Plumb.

Ea a mulțumit reprezentanților Comisiei Europene pentru "sprijinul constant în eforturile depuse de autoritățile române p...

    Citește pe agerpres.ro