Medaliat olimpic cu aur, mort la schi în Elveția5Foto1Video© romaniatv.net

Medaliat olimpic cu aur, mort la schi în Elveția

, 8 știri, 44 vizualizări

Canotorul Maximilian Reinelt, medaliat olimpic cu aur la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 cu echipa Germaniei de 8+1, a murit, duminică, în timp ce schia pe pârtia de la St. Moritz, anunță presa germană. Reinelt, în vârstă de 30 de ani, care era medic de profesie, se pare că s-a prăbușit pur și simplu în timp ce era pe pârtia de schi fond.

Un echipaj medical a fost chemat de urgență dar nu a putut face nimic pentru a-l resuscita. Cauzele decesului sunt încă neelucidate, scrie DW. După aurul de la Londra, Maximilian Reinelt a participat cu echipa Germaniei și la Olimpiada de la Rio din 2016, după care s-a retras din activitatea sportivă și a continuat să lucreze ca medic.

''Chiar și după ce s-a retras, Max a fost foarte apropiat de canotaj. Decesul său prematur este o veste extrem de tristă pentru mine'', a spus Siegfried Kaidel, președintele Federației germane de canotaj. Reinelt intenționa să se deplaseze cu echipa Under 23 a Germaniei, ca medic însoțitor, într-un cantonament programat săptămâna viitoare în Spania, scrie Agerpres. Citește și:  BAFTA 2019.