Medicii de familie, nemulțumiți după ce au aflat că nu vor primi stimulentul în valoare de 2.500 de lei lunar2Foto© romaniatv.net

Medicii de familie, nemulțumiți după ce au aflat că nu vor primi stimulentul în valoare de 2.500 de lei lunar

, 8 știri, 41 vizualizări

Medicii de familie susțin că au aflat acest lucru ”cu surprindere, prin intermediul mass-media, despre discrimarea pe care Guvernul urmează să o facă față de întregul personal medical care lucrează în asistența medicală primară din România, adică peste 10.000 de medici specialiști în medicina de familie și peste 15.000 de asistenți medicali”.

Personalul medical împlicat direct în tratarea pacienților infectați cu coronavirus, aproximativ 75.000 de cadre medicale, vor beneficia de un stimulent de risc în valoare de 2.500 de lei pe lună. Stimulentul este adresat medicilor, asistenților, personalului de pe Ambulanță și personalului paramedical, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, la finalul ședinței de guvern de luni.

Cu toate acestea, medicii de familie nu vor beneficia de stimulent, cu toate că, conform acestora se află în prima linie în lupta cu coronavirusul, deoarece pacienții se adresează mai întâi acestora și apoi spitalelor.