Medicii din Marea Britanie au descoperit o femeie care purta 27 de lentile de contact la un ochi
Foto: jurnalul.ro

Medicii din Marea Britanie au descoperit o femeie care purta 27 de lentile de contact la un ochi

7 știri, 31

O femeie din Marea Britanie purta 27 de lentile de contact la un ochi și nu știa acest lucru, potrivit medicilor, informează UPI.

Femeia în vârstă de 67 de ani a declarat că a bănuit că disconfortul pe care îl resimțea era cauzat de uscăciunea ochiului sau de vârsta înaintată.

După îndepărtarea primelor 17 lentile, medicii au mai găsit 10 lentile sub pleoapa pacientei.

''Niciunul dintre noi nu a mai văzut vreodată așa ceva'', a declarat medicul oftalmolog Rupal Morjaria pentru Optometry Today. "Era o masă atât de mare. Toate cele 17 lentile de contact erau lipite. Am fost realmente surprinși că pacienta nu a observat acest lucru deoarece ar fi trebuit să îi cauzeze o iritație destul de accentuată'', a spus acesta.

Femeia purta lentile de contact de 35 de ani și nu s-a prezentat la controalele oftalmologice regulate.

''În ziua de azi, când este așa de ușor să cumperi lentile de contact de pe internet, oamenii ignoră controalele regulate'', a declarat Morjaria.

Medicii au scris despre acest incident în jurnalul medical ''BMJ'' pentru a atrage atenția opiniei publice cu privire la sănătatea ochilor.

''Lentilele de contact se folosesc tot timpul, însă dacă nu sunt verificate în mod corespunzător asistăm la cazuri de oameni cu infecții oftalmologice grave ce le pot pune în pericol vederea'', a atras atenția Morjaria. AGERPRES

    Citește pe jurnalul.ro