Medicul pediatru Dumitru Orășeanu, de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, a murit
Foto: www.libertatea.ro

Medicul pediatru Dumitru Orășeanu, de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, a murit

6 știri, 49

E doliu în lumea medicală, după ce Dumitru Orășeanu a murit. Medicul pediatru de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București s-a stins din viață, la vârsta de 71 de ani, după o lungă suferință.

Vestea morții lui Dumitru Orășeanu a șocat lumea medicală. Medicul, care și-a dedicat viața îngrijirii copiilor, s-a stins din viață, sâmbătă, a confirmat profesor doctor Mihaela Bălgrădean, de la Spitalul ”Marie Curie”, notează Agerpres.ro.

Dumitru Orășeanu s-a născut la 8 iunie 1946. După absolvirea Liceului Mihai Eminescu din București, în anul 1964, urmează cursurile Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, pe care le absolvă în anul 1971, conform CV-ului postat pe site-ul oficial al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

În 1992, medicul Dumitru Orășeanu obține competența în pneumologie pediatrică la UMF București. În același an, susține doctoratul în medicină, pe tema „Boli respiratorii cronice la copii”, la UMF „Carol Davila”. Un an mai târziu, urmează un curs de specializare în electrocardiografie și un curs de genetică medicală, cu competențe în pneumologie, toxicologie, și ecografie generală, la UMF București, conform sursei citate.

În perioada 1993-1994, participă la un schimb de experință în domeniul Pediatriei Generale, la Spitalul de Pediatrie Salt Lake City din Statele Unite.

După ce a absolvit cursurile universitare, Dumit...

    Citește pe libertatea.ro