Mediul de afaceri cere Guvernului să nu schimbe Pilonul II de pensii
Foto: www.libertatea.ro

Mediul de afaceri cere Guvernului să nu schimbe Pilonul II de pensii

32 știri, 39

Mediul de afaceri cere Guvernului să nu schimbe Pilonul II de pensii. Mai multe organizații, asociații profesionale, instituții de piață, mișcarea patronală, analiști financiari și reprezentanți ai consumatorilor de produse financiare semnează o scrisoare în care fac apel “pentru păstrarea arhitecturii sistemului de pensii private din România”.

“Rezultatele celor 10 ani de Pilon II în România, precum și analizele pe care le-am realizat fiecare dintre noi cu privire la acest sistem. Predictibilitatea și stabilitatea legislativă sunt cruciale pentru succesul oricărui sistem de economisire pe termen lung menit să asigure prosperitatea la pensie a celor peste 7 milioane de români care contribuie la aceste fonduri”, scriu semnatarii scrisorii.

“Soluția unui sistem de pensii pe trei piloni pusă în aplicare acum 10 ani este fără doar și poate o poveste de succes. Gradul înalt de reglementare, transparența și randamentele investiționale deosebite au primit o largă recunoaștere internațională de la instituții precum BetterFinance, BERD sau OECD. Astfel, o analiză realizată de OECD în 2017 plasează Pilonul II din România pe locul 2 dintre 38 de state analizate în termeni de randamente reale (ajustate cu inflația) în perioada 2008-2016.

În cei 10 ani, fondurile private din România au obținut peste 7 miliarde de lei prin investirea celor 35 de miliarde primite în administrare, în condiț...

    Citește pe libertatea.ro