Meleșcanu a discutat cu secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, despre prioritățile de securitate5Foto© realitatea.net

Meleșcanu a discutat cu secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, despre prioritățile de securitate

, 14 știri, 7 vizualizări

”Cei doi oficiali au abordat o gamă largă de subiecte de actualitate de pe agenda bilaterală, subliniind interesul și eforturile comune ale ambelor guverne, român și american, pentru dezvoltarea și intensificarea Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii. Ministrul român a subliniat importanța vizitelor bilaterale la nivel înalt la Washington și București pentru dezvoltarea relației bilaterale”, transmite MAE, într-un comunicat de presă.

Discuția a vizat, de asemenea, o evaluare a priorităților de securitate transatlantică, în anticiparea reuniunii ministeriale dedicată aniversării a 70 de ani de la înființarea Organizației Atlanticului de Nord.

”Ministrul Teodor Meleșcanu a apreciat parteneriatul strâns cu Statele Unite în domeniul securității, scoțând în evidență rolul strategic al României și al cooperării româno-americane în asigurarea unei abordări integrate a măsurilor de apărare și descurajare pe flancul estic al NATO. Totodată șeful diplomației române a accentuat importanța consolidării angajamentului american și aliat pentru securitatea regiunii Mării Negre”, se mai arată în comunicat.