Meleșcanu, anunț despre mutarea ambasadei la lerusalim
Foto: www.cotidianul.ro

Meleșcanu, anunț despre mutarea ambasadei la lerusalim

7 știri, 27

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat luni că evaluarea MAE privind mutarea Ambasadei țării noastre de la Tel Aviv la Ierusalim va fi finalizată în termen de două săptămâni.

Acesta a precizat că materialul va fi prezentat decidenților politici pentru o hotărâre, ultimul cuvânt avându-l președintele Klaus Iohannis.

Șeful diplomației române a subliniat că, în opinia sa, este nevoie de un consens politic pe această temă. „Lucrăm la evaluarea pe probleme economice. Această evaluare va fi gata probabil în vreo două săptămâni”, a spus Meleșcanu, întrebat la Parlament în legătură cu stadiul discuțiilor privind mutarea Ambasadei României din Israel.

Întrebat dacă în acest moment mutarea ambasadei are mai multe avantaje sau dezavantaje, Meleșcanu a răspuns: „Sunt avantaje și dezavantaje. Totul este să le cântărim și acest lucru se va face la nivel politic”.

„Toate vor fi puse în analiza pe care o facem. Este vorba de două săptămâni, va fi gata evaluarea pe care o facem noi și o vom prezenta decidenților politici”, a adăugat ministrul de Externe.

Meleșcanu susține că nu a discutat nici cu Dăncilă, nici cu Iohannis

Meleșcanu a precizat că nu a mai avut vreo discuție cu premierul Viorica Dăncilă și nici cu Administrația Prezidențială pe această temă. „Intenționăm să facem analiza și să propunem niște alternative. (…) Voi prezenta în scris pentru toți decidenții poli...

    Citește pe cotidianul.ro