Meleșcanu îi face evaluarea George Maior. „Am avut o întâlnire privată cu ambasadorul”
Foto: www.antena3.ro

Meleșcanu îi face evaluarea George Maior. „Am avut o întâlnire privată cu ambasadorul”

8 știri, 12

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat, vineri, că a avut o discuție privată cu ambasadorul României în Statele Unite, George Maior, menționând că nu poate da un răspuns privind activitatea ambasadorului, având în vedere că este în curs o evaluare care va fi gata în 2-3 săptămâni.

Întrebat în legătură cu nemulțumirile că nu a declanșat procedura de rechemare a ambasadorului George Maior, Meleșcanu a precizat că "procedura de rechemare este inițiată la nivelul președintelui care numește și recheamă ambasadorii".

"Ceea ce am făcut a fost să analizăm care sunt problemele care au apărut și care au creat și reacții la nivelul Parlamentului, cercetarea este în curs și o să informăm", a subliniat Meleșcanu.

El a spus că a avut o întâlnire cu George Maior în care l-a informat despre dezbaterea din Comisia de politică externă.

"Am dorit să-l informez despre discuția care a avut loc în Comisia de politică externă, să-i prezint toate elementele și să-i ascult și argumentele dânsului. Nu pot să spun, a fost o discuție privată", a adăugat ministrul de Externe.

Întrebat dacă este mulțumit de activitatea lui Maior; Meleșcanu a spus: "Sunt mai multe chestiuni, nu-i vorba de mulțumirea mea ca persoană".

"Ambasadorul într-o țară importantă cum sunt SUA relaționează cu foarte mulți membri ai Guvernului, parlamentari și am vrut să știu și care sunt opiniile lor despre modul în care ...

Citește pe antena3.ro