Membri CNSAS îl acuză pe președintele instituției că s-a antepronunțat în cazul Adinei Florea2Foto© realitatea.net

Membri CNSAS îl acuză pe președintele instituției că s-a antepronunțat în cazul Adinei Florea

, 6 știri, 40 vizualizări

Șase din cei 11 membrii ai CNSAS îl acuză, într-o scrisoare transmisă, astăzi, președintelui instituției, Constantin Buchet, că acesta s-a antepronunțat atunci când a transmis CSM că Adina Florea, propusă și respinsă pentru șefia DNA, nu a fost colaborator al Securității, potrivit Mediafax.

„În data de 9 ianuarie 2019 am aflat de existența adresei nr. P 1974/18 din 28 decembrie 2018, pe care ați transmis-o CSM și ați semnat-o în calitatea dumneavoastră oficială de președinte al CNSAS. Documentul face referire la situația verificărilor în cazul doamnelor Florea Adina Sterschi Florena Esther, Hosu Elena Georgiana, Nedelcu Iuliana și Constantin Antonia Eleonora.

Din punctul nostru de vedere documentul pe care l-ați remis CSM, în numele întregii instituții, ridică grave probleme de ordin legal întrucât v-ați depășit atribuțiile prevăzute de OUG 24/2008, substituindu-vă Colegiului. Concret, în răspunsul tranmis CSM în nume personal, ați dat verdictul cu privire la lipsa calității doamnei Florea Adina de colaborator/lucrător al Securității în sensul legii.