Meteo 2 martie. Vreme mai caldă la începutul lui martie în București și în țară6Foto© libertatea.ro

Meteo 2 martie. Vreme mai caldă la începutul lui martie în București și în țară

, 11 știri, 59 vizualizări

Meteo luni. În cursul zilei de luni, 2 martie, meteorologii preconizează înnorări temporar accentuate în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, unde pe arii extinse va ploua mai ales sub formă de aversă. Pentru perioade scurte de timp instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta local prin averse, descărcări electrice și, posibil, vijelii și grindină.

La munte, la peste 1700 m, îndeosebi în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali vor predomina ninsorile și local va fi viscol. Izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și doar pe spații mici va ploua, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, cu viteze în general de 70…80 km/h, iar la altitudini mari, rafalele vor depăși 90…100 km/h; temporar vântul va avea intensificări și în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, cu viteze în general între 60 și 80 km/h. În