Metrorex amenință că va demara procedurile de evacuare a spațiilor comerciale săptămâna viitoare5Foto© observatornews.ro

Metrorex amenință că va demara procedurile de evacuare a spațiilor comerciale săptămâna viitoare

, 6 știri, 31 vizualizări

”Compania Metrorex avertizează, pe această cale, că termenul acordat pentru eliberarea spațiilor comerciale care funcționează ilegal pe domeniul public al statului expiră la miezul nopții. Contractul de asociere în participațiune dintre Metrorex și firma sindicatului USLM a expirat din anul 2018, ocuparea domeniului public făcându-se fără drept, în prezent. De asemenea, pentru spațiile comerciale nu au fost identificate autorizații de construire emise”, transmit reprezentanții Metrorex.

Pericolul pe care acestea îl reprezintă pentru siguranța călătorilor și a infrastructurii de metrou este unul iminent pentru că: spațiile reprezintă obstacole în calea de evacuare în caz de urgență, îngreunează accesul la hidranții interiori; nicio construcție după 2010 nu are aviz ISU.

”Pentru corecta informare a publicului, reiterăm faptul că stațiile de metrou reprezintă proprietate publică a statului, dată în concesiune companiei Metrorex. Ocuparea fără drept a domeniului public al statului este o încălcare flagrantă a legii.