Metrorex, explicații după ce două stații de metrou au fost inundate2Foto© agerpres.ro

Metrorex, explicații după ce două stații de metrou au fost inundate

, 5 știri, 42 vizualizări

Ploaia torențială care a căzut în Capitală vineri după amiaza a dus la apariția infiltrațiilor de apă la una dintre căile de acces ale stației de metrou Aviatorilor, la nivel vestibul (până în zona turnicheților), dar și în zona tunelului dintre stațiile Ștefan cel Mare și Obor, fără ca acestea să afecteze circulația trenurilor, informează vineri Metrorex.

''Din cauza ploii torențiale, la una din căile de acces ale stației de metrou Aviatorilor, la nivel vestibul (până în zona turnicheților), au apărut infiltrații de apă. Debitul de apă a survenit prin accesul de la suprafața neacoperită a stației. Echipele Metrorex au intervenit de urgență și au remediat situația. De asemenea, sunt infiltrații și în zona tunelului dintre stațiile Ștefan cel Mare și Obor, însă acestea nu afectează circulația trenurilor", spun reprezentanții companiei de transport subteran.

Potrivit sursei citate, cauzele apariției infiltrațiilor sunt legate atât de hidroizolația stațiilor, dar și de faptul că țevile furnizorilor de apă și căldură se află în apropierea metroului, ceea ce face ca multe dintre avariile acestora să fie resimțite și la metrou.