Mexic: 7.667 asasinate, comise in primele luni ale anului
Foto: www.libertatea.ro

Mexic: 7.667 asasinate, comise in primele luni ale anului

6 știri, 31

Un număr de 7.667 asasinate au fost comise în Mexic în primul trimestru al acestui an, o creștere de aproape 20% față de aceeași perioadă din 2017, care a fost totuși cel mai violent an din ultimele două decenii, potrivit cifrelor oficiale publicate duminică, relatează AFP.

În primele trei luni din 2017 s-au înregistrat 6.406 asasinate, conform sursei menționate.

Această violență se produce pe fondul proliferării grupărilor legate de traficul de droguri, dar se explică de asemenea prin furturi de combustibil, răpiri, extorcări și alte infracțiuni, notează AFP.

În ianuarie acest an, autoritățile au înregistrat 2.549 crime, în februarie - 2.389, iar în martie - 2.729 morți violente, majoritatea cu arme de foc, conform serviciilor mexicane de securitate națională.

Mexicul a încheiat anul 2017 cu 25.339 de omucideri, cifra cea mai ridicată de la debutul publicării unor astfel de statistici la nivel național, în 1997.

Această creștere a violenței are loc într-o perioadă în care țara se pregătește pentru alegerile prezidențiale din 1 iulie. Cele două camere ale Congresului trebuie de asemenea reînnoite, la fel ca și numeroase posturi municipale și la nivelul statelor componente. AGERPRES/ (AS - autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Daniela Juncu)

    Citește pe agerpres.ro