Microsoft va achiziționa GitHub pentru 7.5 miliarde de dolari
Foto: adevarul.ro

Microsoft va achiziționa GitHub pentru 7.5 miliarde de dolari

9 știri, 29

GitHub a fost ultima dată evaluată la 2 miliarde de dolari, în 2015, dar Microsoft va plăti 7.5 miliarde de dolari pentru companie, tranzacție ce se va încheia până la finalul acestui an.

GitHub furnizează instrumente de codare, fiind foarte populară printre dezvoltatori. Apple, Amazon, Google și mulți alți giganți IT folosesc serviciile companiei.

Microsoft și-a închis propriul serviciu de profil, Codeplex, în decembrie 2017, pentru că cea mai mare parte a dezvoltatorilor migraseră către GitHub.

Această tranzacție reprezintă o reîntoarcere la origini pentru Microsoft, dar în același timp îi oferă companiei posibilitatea de a evolua, precizează Bloomberg.

Satya Nadella, directorul executiv de la Microsoft, a declarat că „Prin alianța cu GitHub ne întărim angajamentul față de libertatea, deschiderea și inovația dezvoltatorilor.”

Jim Goetz, partener la Sequoia Capital, companie ce a investit în GitHub, a spus că „Această tranzacție nu este o piatră de hotar numai pentru fondatorii și partenerii GitHub, ci și pentru orice dezvoltator care are o idee și o tastatură.”

    Citește pe adevarul.ro