Mihaela Buzărnescu, n optimi la Nottingham
Foto: jurnalul.ro

Mihaela Buzărnescu, n optimi la Nottingham

15 știri, 31

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în optimi la Nottingham. Jucătoarea română de tenis a pătruns în optimile de finală ale turneului WTA, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce a trecut, marți, de Veronica Cepede Royg (Paraguay) cu 6-2, 3-6, 7-6 (5).

Buzărnescu (30 ani, 30 WTA), a cincea favorită, a obținut prima sa victorie pe iarbă din acest sezon în două ore și șase minute, la prima sa confruntare cu Cepede Royg (26 ani, 120 WTA).

Românca a reușit nu mai puțin de 13 ași, dar a avut și 6 duble greșeli. Jucătoarea sud-americană a făcut și ea 6 duble greșeli și a avut 2 ași.

Mihaela Buzărnescu a avut două mingi de meci în setul al treilea, la 5-4, dar le-a ratat pe ambele, iar apoi s-a ajuns în tiebreak. Cepede Royg a condus cu 5-3 în tiebreak, dar românca a făcut patru puncte consecutive și a obținut victoria.

Buzărnescu și-a asigurat un cec de 3.400 dolari și 30 de puncte WTA, iar în faza următoare o va înfrunta pe americanca Irina Falconi (28 ani, 152 WTA), victorioasă cu 6-4, 6-1 în fața australiencei Arina Rodionova.

La dublu, Buzărnescu face pereche cu britanica Heather Watson, împotriva principalelor favorite, Liudmila Kicenok (Ucraina)/Ala Kudriavțeva (Rusia).

Marius Copil, în optimi la s-Hertogenbosch. În turul următor va juca cu un japonez.

    Citește pe libertatea.ro