Ministrul Apărării: La Craiova s-ar putea produce avioane fără pilot
Foto: www.agerpres.ro

Ministrul Apărării: La Craiova s-ar putea produce avioane fără pilot

10 știri, 82

Ministerul Apărării Naționale (MApN) studiază posibilitatea de a produce la Craiova avioane fără pilot, a declarat joi seară, într-o emisiune la Antena 3, ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Potrivit acestuia, fabrica de avioane craioveană va moderniza, de asemenea, aeronavele Șoim, care vor deveni avioane-școală pentru piloții de pe aparatele F16.

"Fabrica de avioane de la Craiova are două posibilități: cea clară și fără nicio urmă de dubiu este modernizarea celor 21 de aeronave Șoim, practic, acesta redevine avionul-școală pentru F16, un avion extrem de performant și a doua - studiem foarte atent posibilitatea ca la Craiova să putem să dezvoltăm programul UAV, adică aparatele acestea fără pilot, un echipament extrem de necesar pentru Armata Română", a afirmat oficialul MApN.

Totodată, Fifor a dat asigurări că societatea Aerostar Bacău va asigura mentenanța pentru avioanele F16 din dotarea Armatei Române, însă susține că este posibil ca firma băcăuană să asigure servicii și pentru aparatele de zbor F16 ale Croației.

Mihai Fifor a subliniat că intenția României este ca din banii alocați înzestrării Armatei "să întoarcem cât mai mult în industria română de apărare". AGERPRES/ (A- Autor: Cristian Lupașcu, editor: Antonia Niță, editor online: Anda Badea)

    Citește pe agerpres.ro