Mihai Șora spune că a fost bruscat de jandarmi: “Le este frică de noi”

Mihai Șora spune că a fost bruscat de jandarmi: “Le este frică de noi”

9 știri, 49

Filosoful Mihai Șora, în vârstă de 101 ani, a fost prezent la protestul de miercuri din Piața Victoriei și povestește pe Facebook că a fost bruscat de jandarmi, care i-au adresat "Mișcă-te mai încolo, moșule!".

"Dacă un jandarm îmi spune "Mișcă-te mai încolo, moșule!", nu mă supăr: pot înțelege că Jandarmeria română vrea să "elibereze" cutare metru pătrat din Piața Victoriei; nu e cea mai fericită formulă de adresare, dar treacă! (am auzit atâtea, într-o viață de om). Însă când 10-15 băieți (musculoși, bine hrăniți și echipați) mă turtesc în pătrățelul meu, ceva îmi spune că Jandarmeria română este, în clipa de față, altceva decât ar trebui să fie", mărturisește scriitorul.

Mihai Șora avertizează: "Ne așteaptă zile grele, dragi prieteni. Un lucru am înțeles aseară (miercuri, n.r): cu cât suntem mai mulți, cu atât devin mai agresivi. Le este frică de noi".

Mihai Șora este un obișnuit manifestant la proteste antiguvernamentale.

Mihai Șora s-a născut la 7 noiembrie 1916, la Timișoara. A urmat studii de filosofie la Universitatea din București (1934-1938), unde i-a avut profesori, printre alții, pe Nae Ionescu și Mircea Vulcănescu, iar ca asistent pe Mircea Eliade. Ca bursier al guvernului Franței ajunge în 1939 la Paris, unde obține titlul de doctor în filosofie, devenind pentru o vreme cercetător la Centre National de la Recherche Scientifique.

A revenit în țară în 1948 și s-a...

    Citește pe puterea.ro