Premierul Mihai Tudose, anunț despre evaluarea Laurei Codruța Kovesi
Foto: www.libertatea.ro

Premierul Mihai Tudose, anunț despre evaluarea Laurei Codruța Kovesi

8 știri, 91

Mihai Tudose, despre evaluarea Laurei Codruța Kovesi. Premierul a declarat, vineri, că nu a dorit să știe despre evaluarea procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru a nu influența „ o decizie care chiar n-ar trebui să fie politizată”.

Șeful Guvernului a fost întrebat, la România TV, dacă ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a vorbit despre evaluarea activității șefei DNA și dacă i-a spus ce decizie ar urma să ia, notează Agerpres.ro.

„Nu, chiar nu. A vrut să înceapă să-mi spună și am refuzat eu. Pe principiul ce nu știi, e mai bine câteodată (…) Chiar este problema lui, nu e o problemă de Guvern. În momentul în care și eu știu și spun: ‘Da, e bine, e rău’, deja încep să influențez politic o decizie care chiar n-ar trebui să fie politizată”, a declarat, pentru sursa citată, premierul Mihai Tudose.

Șeful Guvenrului a spus că fiecare ministru trebuie să își asume deciziile.

„Asta e cheia succesului, adică altfel de ce avem ditamai Cabinetul? Să își asume fiecare ministru decizia pe care o ia, prim-ministrul trebuie să coordoneze. Aici nu e o chestie de coordonat, de pus de acord (…) este efectiv răspunderea domniei sale”, a mai afirmat Tudose.

Șefa DNA este verificată de Inspecția Judiciară, la sesizarea ministrului Justiției, Tudorel Toader, care a cerut o analiză a activității manageriale.

Citește și Dezvălurile unei escorte de lux: petrece cu actori de la Holly...

    Citește pe libertatea.ro