Mihai Tudose: Refuz orice dialog legat de autonomia Ținutului Secuiesc
Foto: stirileprotv.ro

Mihai Tudose: Refuz orice dialog legat de autonomia Ținutului Secuiesc

6 știri, 109

Discuțiile despre autonomia ținutului Secuiesc nu merită luate în seamă, consideră Mihai Tudose.

Joi, 11 ianuarie, prin intermediul unui mesaj publicat pe Facebook, a transmis o poziție fermă.

"În calitate de român și de prim-ministru, refuz orice dialog legat de autonomia unei părți a României. Este o încălcare a Constituției acestei țări, care garantează, încă de la primul alineat, unitatea și indivizibilitatea statului român.

Discuțiile despre autonomia ținutului Secuiesc sunt în afara legii și nu merită luate în seamă, reprezintând doar o încercare de destabilizare a unității României în anul Centenarului", a scris Mihai Tudose, joi seară, pe Facebook.

Amintim că Porcsalmi Bálint, președinte executiv al UDMR, a reacționat vehement după declarațiile de joi ale lui Mihai Tudose privind subiectul autonomiei teritoriale a maghiarilor din Ținutul Secuiesc.

"Declarațiile premierului Mihai Tudose din cadrul emisiunii Jocuri de Putere sunt profund iresponsabile, nedemne pentru poziția sa. Prin mesajul său primitiv, caracteristic evului mediu, primul ministru a jignit profund și a amenințat nevoalat comunitatea maghiară din Secuime. Domnia sa poate să fie sau să nu fie de acord cu o declarație politică sau cu un proiect politic, însă nu-i poate trimite la spânzurătoare pe cei cu care nu este de aceeași părere.

Premierul ori nu este informat ori nu a înțeles nimic din propunerea U...

    Citește pe dcnews.ro