Mihaiela Iorga: Kovesi m-a chemat și m-a întrebat dacă nu putem urgenta dosarul unui fost ministru
Foto: www.puterea.ro

Mihaiela Iorga: Kovesi m-a chemat și m-a întrebat dacă nu putem urgenta dosarul unui fost ministru

38 știri, 98

Fostul procuror DNA Mihaiela Iorga a declarat duminică seară, la Antena 3, că șefa DNA Laura Codruța Kovesi a chemat-o și a întrebat-o dacă nu poate urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de premier, argumentul lui Kovesi fiind că acesta o va numi ministru al Justiției pe Dana Gîrbovan, șefa UNJR, ceea ce nu ar fi bine pentru DNA.

"Trebuia desemnat premierul României și era vehiculat numele unui fost ministru. Exista în lucru la mine un dosar cu acest ministru. Am fost chemată și întrebată dacă am putea să ieșim cât mai repede cu dosarul. Explicația a fost de genul că dacă acest domn va ajunge premier, doamna Dana Gîrbovan (președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România -n.r.) va fi ministru al Justiției, ceea ce ar însemna un dezastru pentru noi", a afirmat procurorul Mihaiela Iorga, precizând că nu va da nume pentru că nu vrea să se spună că a stricat o anchetă.

Iorga a relatat că i-a explicat șefei DNA că nu sunt suficiente probe la acel moment, iar continuarea cercetării ar fi implicat o cerere către Parlament.

Mihaela Ioga a relatat și că a fost și ținta unor amenințări venite din partea doamnei inspector Elena Rădescu, chiar în sediul Inspecției Judiciare.

"Nu am nicio reținere pentru că efectiv a fost șocant. Am fost audiată de dânsa. Nu a interesat-o ceea ce s-a întâmplat cu aceasta audiere. M-a întrebat de ce vreau d...

    Citește pe romaniatv.net