Fostul președinte georgian Mihail Saakașvili, „răpit“ la Kiev

Fostul președinte georgian Mihail Saakașvili, „răpit“ la Kiev

18 știri, 49

Fostul președinte georgian și guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakașvili, a fost reținut la Kiev. Informația a apărut pe pagina de Facebook a lui Saakașvili, fiind însoțită și de o secvență video din momentul reținerii.

Saakașvili a fost reținut într-un restaurant din capitala Ucrainei. În imaginile video pot fi observate mai multe persoane în uniforme ale Serviciului ucrainean de Grăniceri, care îl rețin pe fostul președinte.

Conform presei ucrainene, Saakașvili a fost arestat și transportat într-o direcție necunoscută într-un microbuz. ТСН.ua scrie că fostul guvernator al regiunii Odessa ar fi fost reținut la cererea Serviciului Migrație din Ucraina.

Deocamdată nu este clar ce acuzații i se aduc acestuia, dar Saakașvili ar putea fi extrădat în Georgia, acolo unde puterea de la Tbilisi i-a intentat mai multe dosare penale.

Saakașvili este cea mai critică voce la ora actuală, la adresa puterii de la Kiev, pe care o acuză de corupție. De altfel, această atitudine a sa l-a costat și pierderea cetățeniei Ucrainei după ce își dăduse demisia din funcția de guvernator al regiunii Odessa.

De menționat că, la sfârșitul anului 2017 Saakașvili a fost reținut de către forțele de securitate de la Kiev. Ulterior, acesta a fost eliberat de către susținătorii săi.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s...

    Citește pe cotidianul.ro