Mihnea Costoiu, la DNA pentru dosarul Bazei sportive "Cutezătorii"
Foto: adevarul.ro

Mihnea Costoiu, la DNA pentru dosarul Bazei sportive "Cutezătorii"

17 știri, 17

Mihnea Costoiu și fostul tenismen Dinu Pescariu au fost plasați sub control judiciar de către procurorii DNA, pentru abuz în serviciu, respectiv instigare la abuz în serviciu, ancheta vizând modalitatea de prelungire cu 25 de ani a contractului de închiriere prin care Baza sportivă și de agrement pentru copii ”Cutezătorii” din București fusese dată în folosința Fundației “Dinu Pescariu”.

Costoiu ar fi semnat prelungirea contractului deși acesta era în curs de reziliere, iar imediat după preluarea bazei sportive fundația lui Pescariu a îngrădit accesul copiilor la clădirile și terenurile de sport proprietate a statului și a schimbat scopul utilizării Bazei ”Cutezătorii”, folosind-o în scopuri comerciale. Prejudiciul estimat în acest dosar este de aproape 94 de milioane de euro, notează News.ro.

Potrivit DNA, Mihnea Costoiu, secretar de stat în Ministerul Educaței la data faptelor, este cercetat pentru abuz în serviciu, iar Dinu Pescariu este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu, cei doi fiind plasați sub controlul judiciar pentru 60 de zile.

Dosarul în care cei doi sunt cercetați sub control judiciar vizează modalitatea încheierii unui act adițional, în 23 iunie 2009, prin care a fost prelungit cu 25 de ani contractul de locațiune (închiriere) aprilie 2004 potrivit căruia Baza sportivă și de agrement pentru copii ”Cutezătorii” din București - construcții și teren în ...

    Citește pe romaniatv.net