Nu au energie electrică, căldură și apă potabilă de trei zile
Foto: www.libertatea.ro

Nu au energie electrică, căldură și apă potabilă de trei zile

5 știri, 145

Mii de oameni din Delta Dunării nu au energie electrică, căldură și apă potabilă de trei zile din cauza viscolului

Din cauza viscolului, sute de stâlpi și cabluri din rețeaua electrică s-au rupt, lăsând în beznă orașul Sulina și cel puțin 7 comune, lăsând peste 10.000 de oameni fără energie electrică, căldură și apă potabilă.

Primarul orașului Sulina, Nicolae Răduș, a declarat, pentru Mediafax, că a solicitat ajutorul Administrației Fluviale a Dunării de Jos.

”Sunt probleme în continuare. Cei de la AFDJ au refuzat să ne ajute, este rușinos. Am cerut un remorcher cu care am fi putut da drumul la apă și căldură pentru populație. Directorul AFDJ dorea să ne închirieze nava, dar ne cerea o căruță de bani, asta deși este o situație de urgență. Rușinos. Acum (n.r. sâmbătă seara) jumătate de oraș are energie electrică și căldură, jumătate nu are. Cu apa am rezolvat-o, este apă potabilă în tot orașul.

Până mâine sper să o rezolvăm, așa mi s-a promis, să revenim la normal, să fie curent electric în tot orașul. Cei de la societatea de electricitate mi-au spus că au 57 de stâlpi căzuți. Este greu”, a spus Nicolae Răduș.

    Citește pe libertatea.ro