Miliardarul David Rockefeller a murit la 101 ani

Miliardarul David Rockefeller a murit la 101 ani

24 știri, 35

Miliardarul și filantropul David Rockefeller a murit la vârsta de 101 ani, relatează Reuters. Membru al uneia dintre cele mai influente familii din SUA, fostul bancher a decedat în somn.

Decesul lui David Rockefeller a fost confirmat de un purtător de cuvânt al familiei, potrivit sursei citate. Rockefeller, care de-a lungul vieții a donat peste două miliarde de dolari, a murit în somn din cauza unei insuficiențe cardiace, în locuința sa din Pocantico Hills, New York.

David Rockefeller a fost nepotul lui John D. Rockefeller, legendarul magnat al petrolului, iar mama sa, Abby, a fost o proeminentă patroană a artelor și cofondatoare a muzeului MoMa. De altfel, locul în care David Rockefeller s-a născut a fost transformat mai târziu în Muzeul de Artă Modernă (MoMA).

David a fost cel mai tânăr din cei șase copii ai lui John D. Rockefeller, fondatorul Rockefeller Center. După moartea fraților săi, el a devenit administratorul averii familiei și unul dintre cei mai cunoscuți filantropi. David Rockefeller a absolvit Universitatea Harvard în 1936, urmând și cursurile celebrei London School of Economics.

După ce a servit în armata americană în Al Doilea Război Mondial, David Rockefeller a ajuns la conducerea Chase Bank, care, în 1955, a fuzionat cu The Manhattan Company.

În perioada în care a fost director general al năncii, Rockefeller a avut o influență uriașă și o relație strânsă c...

    Citește pe libertatea.ro