Milioane de musulmani au început marele pelerinaj la Mecca
Foto: evz.ro

Milioane de musulmani au început marele pelerinaj la Mecca

5 știri, 39

Mai mult de două milioane de musulmani au început duminică, sub o căldură devastatoare, marele pelerinaj la Mecca, primul loc sfânt al islamului din Arabia Saudită, una dintre cele mai mari adunări religioase anuale din lume.

Acest eveniment religios reprezintă o provocare logistică pentru autorități, care totuși s-au declarat gata să asigure desfășurarea acestuia în bune condiții până vineri, relatează France Presse.

Hajj-ul este unul dintre cei cinci piloni ai islamului pe care fiecare musulman trebuie să îl îndeplinească cel puțin o dată în viață, dacă are posibilitatea.

Este "visul fiecărui musulman să vină aici", este "călătoria ultimă", a declarat pentru AFP Soliman Ben Mohri, un comerciant de 53 de ani din Boulogne-sur-Mer, Franța. "Suntem emoționați", a adăugat el.

Pelerinii vin la Mecca, în vestul regatului, din toate colțurile planetei, dar cei mai mulți sunt din Egipt, India, Pakistan, Bangladesh și Sudan, au precizat autoritățile.

Pentru a ajuta aceste sute de mii de credincioși musulmani, dintre care majoritatea (80%) nu vorbesc araba, în acest an a fost mobilizată pe teren o echipă de 80 de traducători, care vor lucra 24 de ore timp de 7 zile, asigurând traduceri simultane în engleză, franceză, farsi, malaieză, hausa, turcă, chineză și urdu, aceasta din urmă fiind limba cea mai vorbită în timpul Hajj, potrivit biroului oficial de traducere.

De asemenea, potrivi...

    Citește pe jurnalul.antena3.ro