Ministerul de Finanțe vrea să atragă de pe piața internă 4 miliarde lei în luna aprilie, prin licitații de titluri de stat2Foto© romanialibera.ro

Ministerul de Finanțe vrea să atragă de pe piața internă 4 miliarde lei în luna aprilie, prin licitații de titluri de stat

, 10 știri, 46 vizualizări

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) rambursează, în luna martie, TVA în valoare de aproape 4 miliarde de lei pentru 24.526 de deconturi, se arată într-unun comunicat al instituției.

Media rambursărilor din primele două luni ale acestui an a fost de 1,6 miliarde de lei.

"De la data declarării stării de urgență, ANAF a accelerat procesul de rambursare a TVA prin relocarea personalului implicat în acțiunile de control suspendate. Totodată, ANAF a desfășurat campanii în rândul contribuabililor care au solicitat rambursarea de TVA, pentru a fi pregătite cu rapiditate compensările și restituirile de taxe, necesare în derularea procedurii de rambursare", se menționează în comunicat.

În această perioadă, ANAF a suspendat acțiunile de control fiscal, cu excepția verificărilor aferente soluționării rambursărilor de TVA cu control anticipat, a acțiunilor de control care pot fi continuate prin utilizarea unor mijloace de comunicare la distanță.