Ministerul Educației dezminte informația falsă că în 6 aprilie se reiau cursurile școlare5Foto© observator.tv

Ministerul Educației dezminte informația falsă că în 6 aprilie se reiau cursurile școlare

, 12 știri, 82 vizualizări

În conținutul documentul, redactat astfel încât să pară un ordin al ministrului Monica Anisie, scrie că "în data de 06.04.2020 se reiau cursurile în toate unitățile de învățământ preuniversitar din România".

Totodată, este prezentată în mod fals și noua structură a anului școlar: "Cursuri: 13 ianuarie 2020 – 11 martie 2020 - Vacanța de primăvară: 12 martie – 05 aprilie 2020 - Cursuri: 06 aprilie – 24 iunie 2020", cu precizarea că "pentru respectarea măsurilor privind distanțarea socială elevii vor sta câte unul în bancă, cu un număr admis de cel mult 15 elevi în clasă".

"Ministerul Educației și Cercetării va formula denunț penal pentru ca organele abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate pentru distribuirea în spațiul public a unor înscrisuri false care au rolul de a genera confuzii. Ministerul Educației și Cercetării se delimitează categoric de acțiunile acestor persoane și de conținutul fals al documentului. Documentul vehiculat în spațiul public nu este emis de Ministerul Educației și Cercetării", au transmis reprezentanții MEN, într-un comunicat.