Ministerul Finanțelor a aprobat acorduri de finantare pentru proiecte© romaniatv.net

Ministerul Finanțelor a aprobat acorduri de finantare pentru proiecte

, 5 știri, 9 vizualizări

MFP încurajează investitorii care fac investiții de minimum un milion de euro să depună cereri pentru finanțare prin intermediul schemei de ajutor de stat 807/2014, care vor fi analizate în sesiune continuă, iar, în situația în care bugetul alocat se epuizează, la rectificarea bugetară vor fi asigurate sumele necesare, astfel încât toate proiectele eligibile să primească finanțare pentru implementare, conform unui comunicat al MFP.

Pentru anul 2019, în Legea bugetului de stat nr. 50/2019 sunt prevăzute credite de angajament pentru acordarea de ajutoare de stat în valoare de peste 1,6 miliarde de lei, ceea ce presupune finanțarea unor proiecte de investiții de cel puțin patru miliarde de lei. Este cel mai mare buget anual alocat de la începutul schemei până în prezent.

Pentru a facilita accesul la finanțare pentru cât mai multe proiecte de investiții cu impact major în economie, MFP menționează că a adoptat o serie de modificări de flexibilizare și simplificare a schemei de ajutor de stat 807/2014, printre care: diminuarea plafonului minim al proiectelor de investiții pentru a fi eligibile la un milion de euro, posibilitatea demarării proiectului de investiții de la data depunerii cererii de acord pentru finanțare, simplificarea planului de investiții au facilitat accesul la finanțare a unui număr mai mare de societăți, precum și al firmelor cu capital românesc.