Ministerul Finanțelor a schimbat legislația din domeniul ajutorului de stat
Foto: www.sfin.ro

Ministerul Finanțelor a schimbat legislația din domeniul ajutorului de stat

5 știri, 6

Hotărârea de Guvern nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat cu scopul stimulării investițiilor cu impact major în economie a fost modificată și completată de către Ministerul Finanțelor, arată un comunicat de presă transmis de instituție.

Printre cele mai importante modificări se numără:

– Valoarea minimă a investiției s-a diminuat la 13,5 milioane de lei (aproximativ 3 milioane de euro);

– Bugetul mediu anual al schemei este de 638 de milioane de lei, respectiv echivalentul a aproximativ 145 de milioane de euro;

– Operatorul economic poate demara proiectul de investiții după depunerea cererii de acord pentru finanțare;

– Cererile de acord pentru finanțare se depun în sesiune continuă până la data epuizării bugetului anual.

„Obiectivul schemei de ajutor de stat instituite prin H.G. nr. 807/2014, cu modificările și completările ulterioare, îl reprezintă dezvoltarea regională prin sprijinirea realizării investițiilor de mare anvergură”, menționează Ministerul Finanțelor.

Sumele se acordă sub formă de granturi, de la bugetul de stat, pentru cheltuieli eligibile de natura activelor corporale și necorporale, precum și cele legate de închirierea construcțiilor aferente investiției inițiale.

Proiectul Ghidului solicitantului și proiectul Ghidului de plată a ajutorului de stat acordat în baza H.G. nr. 807/2014 pot fi consultate pe site-ul Ministerului Finanțelo...

    Citește pe sfin.ro