Ministerul Finantelor lanseaza a doua serie de titluri de stat in lei si in euro2Foto© economie.hotnews.ro

Ministerul Finantelor lanseaza a doua serie de titluri de stat in lei si in euro

, 6 știri, 34 vizualizări

“Ministerul Finanțelor Publice (MFP) revine pe piața de capital cu trei noi emisiuni de titluri de stat pentru populație, în urma succesului ofertei publice de vânzare (IPO) derulată în luna august. Noua ofertă de vânzare de titluri de stat din programul Fidelis se va derula la Bursa de Valori București (BVB) în perioada 9 – 27 noiembrie, când vor putea fi subscrise titluri de stat în lei cu scadența de 1 și 3 ani, și respectiv în euro, cu scadența de cinci ani”, arată MFP.

Cele trei noi emisiuni de titluri de stat sunt adresate exclusiv investitorilor persoane fizice, iar valoarea minimă a unei subscrieri la emisiunile în lei este de 5.000 de lei, în timp ce pentru emisiunea în euro valoarea minimă care poate fi subscrisă este de 1.000 de euro.

“Am promis românilor că vom încerca să venim periodic cu instrumente sigure de economisire pentru populație, instrumente guvernamentale lichide. Cred că aceste momente de criză în sănătate și economie sunt un prilej pentru a arăta coeziunea și o șansă pentru populație de a face investiții sigure și cu randamente bune, care nu vor fi erodate în anii următori. Succesul din vară a fost o primă dovadă că am procedat corect”, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu.