Ministerul Justiției: Birchall, prima reacție în cazul profesorului român arestat în China pentru 80 de dolari3Foto© observator.tv

Ministerul Justiției: Birchall, prima reacție în cazul profesorului român arestat în China pentru 80 de dolari

, 8 știri, 12 vizualizări

"Ministrul Justiției a luat act de situația domnului Marius Balo, românul care ispășește o pedeapsă cu închisoare în Republica Populară Chineză, în urma scrisorii recent trimise de reprezentanți legali ai acestuia. Imediat ce cazul a fost semnalat ministrului Justiției, doamna Ana Birchall a luat legătura cu Ministerul Afacerilor Externe pentru gestionarea eforturilor României în plan juridic și în plan diplomatic în acest caz", se precizează într-un comunicat al MJ.

Conform sursei citate, Ministerul Justiției depune toate eforturile privind obținerea tuturor elementelor legale care să permită declanșarea etapei judiciare a procedurii de transfer a cetățeanului român, în contextul cooperării judiciare internaționale.

"Ministerul Justiției îi asigură pe reprezentanții legali ai cetățeanului român că va continua să întreprindă toate demersurile legale necesare, astfel încât situația domnului Marius Balo să fie cât mai grabnic soluționată, cu respectarea deplină a drepturilor sale", se mai menționează în comunicat.