Ministerul Mediului a dat aviz pentru împușcarea ursului care a ucis zeci de animale, în mai multe sate din Buzău© stirileprotv.ro

Ministerul Mediului a dat aviz pentru împușcarea ursului care a ucis zeci de animale, în mai multe sate din Buzău

, 6 știri, 17 vizualizări

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabi Cozma, Ministerul Mediului a dat avizul pentru recoltarea ursului. De la încălzirea vremii, animalul se plimba între localitățile buzoiene Pănătău, Colți și Bozioru. Ca urmare, gestionarul fondului de vânătoare, respectiv AJVPS Buzău trebuie să identifice ursul care a produs pagube locuitorilor din Colți și Pănătău și apoi să treacă la recoltarea acestuia.

"Ca urmare a demersurilor efectuate de Instituția Prefectului - Județul Buzău, a punctelor de vedere transmise de Agenția pentru Protecția Mediului Buzău și Comisariatul Județean Buzău al Gărzii Naționale de Mediu și a unei solicitări de derogare din partea AJVPS Buzău, Ministerul Mediului și-a dat acordul pentru recoltarea ursului care, în ultimele două săptămâni, a ucis câteva zeci de animale din mai multe gospodării situate îndeosebi pe raza comunelor Colți și Pănătău.

Ca urmare, gestionarul fondului de vânătoare (AJVPS Buzău) trebuie să identifice cu exactitate exemplarul de urs care a produs pagube însemnate locuitorilor din zonele amintite și să procedeze la recoltarea acestuia prin metoda «la pândă».