Ministerul Sănătății începe o campanie de vaccinare împotriva rujeolei
Foto: www.puterea.ro

Ministerul Sănătății începe o campanie de vaccinare împotriva rujeolei

8 știri, 2

Ministerul Sănătății va începe o campanie de vaccinare împotriva rujeolei, cu implicarea autorităților locale, urmând ca marți să fie organizată o videoconferință comună cu Ministerul Afacerilor Interne, cu prefecții de județe, cu reprezentanți ai Direcțiilor de Sănătate Publică și ai medicilor de familie, a anunțat luni ministrul Sănătății, Florian Bodog, potrivit news.ro.

Autoritățile locale vor trebui să identifice copiii cu vârste între nouă luni și nouă ani - grupele de vârstă cele mai afectate de epidemie - care nu au fost vaccinați, dar și locurile în care aceștia vor fi imunizați, în cazul în care în localitățile respective nu sunt unități medicale.

Bodog a adăugat că Ministerul Sănătății va evalua o dată la două săptămâni gradul de implicare a autorităților locale în fiecare județ, iar acolo unde sunt în continuare probleme vor fi luate măsuri.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România până la data 14 iulie este 8.017. Au fost înregistrate 31 de decese, dintre care 8 în județul Timiș, 6 în județul Arad, 6 în județul Dolj, 3 în județul Caraș Severin și câte unul în județele Bihor, Cluj, Călărași, Satu Mare, Vaslui, Galati, Mureș și București.

    Citește pe antena3.ro