Grup de lucru pentru regândirea taxei clawback pentru toate medicamentele
Foto: adevarul.ro

Grup de lucru pentru regândirea taxei clawback pentru toate medicamentele

7 știri, 15

La întâlnire au mai participat președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Laurențiu Mihai, și secretarii de stat Rodica Nassar, Cristian Grasu și Octavian Alexandrescu din cadrul ministerului Sănătății.

"În urma discuțiilor s-a stabilit înființarea unui grup de lucru asumat prin Ordin de ministru care are ca obiectiv regândirea taxei de clawback pentru toate medicamentele, inclusiv pentru medicamentele ieftine care riscă să fie retrase de pe piață din considerente economice", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății, remis joi MEDIAFAX.

Grupul de lucru va începe să lucreze săptămâna viitoare la noile reglementări și va avea în componență, alături de reprezentanții Ministerului Sănătății, pe cei ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, reprezentanți din cadrul Ministerul Finanțelor Publice și câte doi reprezentanți din partea asociațiilor producătorilor de medicamente.

"Vin cu propunerea de a lucra alături de minister și colegii de la casa de asigurări pentru stabilirea unor principii noi privind cuantumul taxei de clawback, în beneficiul pacienților noștri, astfel încât să putem asigura aprovizionarea cu medicamente fără disfuncționalități“, a declarat ministrul Florian Bodog.

Guvernul va adopta, săptămâna viitoare, o OUG pentru suspendarea pe termen limitat a taxei de clawback pentru produsele din plasmă, decizia fiind luată miercuri, în...

    Citește pe mediafax.ro