Ministerul Transporturilor, parte civilă în dosarul Astoria
Foto: www.bzi.ro

Ministerul Transporturilor, parte civilă în dosarul Astoria

10 știri, 74

Suma de 7,6 milioane de euro, constituind prejudiciul material, reprezintă 3,2 milioane de euro - valoarea de piață a activului Hotel Restaurant Astoria (drept de proprietate asupra clădirii și drept de folosință asupra terenului aferent în suprafață de 1.218,35 mp) și 4,4 milioane de euro - drept de proprietate asupra clădirii și asupra terenului aferent în suprafață de 1.781,80 mp, potrivit concluziilor expertului tehnic judiciar, citate în comunicatul emis de Ministerul Transporturilor.

În urma executării silite, Hotelul Restaurant Astoria, ce aparținea Ministerului Transporturilor în calitate de acționar unic al SFT CFR SA, a fost adjudecat către Orhideea Gardens SRL.

În septembrie 2014, prin ordinul ministrului Transporturilor, Construcțiilor și Turismului, Hotelul Restaurant Astoria, alături de alte active, a fost transferat din patrimoniul CFR SA (SAAF) în patrimoniul SFT CFR SA.

Constituirea de parte civilă este într-un dosar aflată pe rolul Curții de Apel București - Secția I Penală.

Următorul termen de judecată este vineri, ca urmare a sesizării instanței de judecată cu un dosarul penal din 2009, prin care s-a dispus trimiterea în judecată a unor persoane din conducerea SFT CFR SA.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) i-au trimis în judecată, la începutul lunii aprilie 2017, sub acuzația de abuz în serviciu, pe foștii directori ai Societății Feroviare ...

    Citește pe romaniatv.net